Legendene 
Dette er legendene du vil møte under Liverpoolfestivalen 2022. De vil delta på meet and greets men bli ikke overrasket om en eller flere av dem slenger seg ned på samme bord som deg for å ta en øl og en prat! 

ROBBIE FOWLER

robbie.jpg

Robbie er født og oppvokst i Liverpool og skrev sin første profesjonelle kontrakt med klubben i 1993. Da var han 18 år og hadde vært fulgt av klubben i mange år før han ble hentet inn til akademiet. Opprinnelig var Robbie Everton-supporter men det er vann som rant i elven for leeeeeeenge siden.
Han fikk sin debut i september 1993 mot Fulham FC og scoret alle fem (!) målene. Da ble veien til å bli fast på laget kort og hans første makker var legendariske Ian Rush. Robbie innehar fortsatt rekorden for raskeste hat-trick i Premier leagues historie fra da han scoret tre  mål i løpet av fire minutter mot Arsenal i august 1994.

Fowler har også hentet sølvtøy under sin tid i Liverpool FC. Han kan skilte med UEFA cup, Ligacup, FA Cup og Supercupen, i tillegg så ble han både i 1995 og 1996 kåret til Young player of the year av FA.

STEVE McMANAMAN

Steve-McManaman-Liverpool-League-Cup-trophy.jpg

Steve kom inn i ungdomsfotballen hos LFC i 1988 og skrev profesjonell kontrakt i 1990. Den gangen ble LFC ledet av selveste Kenny Dalgliesh. Midtbanespilleren scoret 43 mål for LFC men var først og fremst en tilrettelegger for to av målmaskinene til Liverpool på den tiden, Robbie Fowler og Michael Owen. Macca var i mange år spilleren med flest målgivende pasninger for Liverpool gjennom tidene
Etter 10 år i Liverpool gikk turen til Real Madrid hvor han vant både serie og Europacup. Han var i sin tid den mest suksessrike engelske fotballspilleren utenfor England, om man teller i antall troféer og titler, og han var den første engelske fotballspilleren som vant Europacupen med en ikke-britisk klubb.

Steve avsluttet sin karriere med to sesonger i Manchester City, hvor han ble gjenforent med Robbie Fowler. Den gang under manager Kevin Keegan, en av de største legender gjennom alle tider. 

PHIL THOMPSON

phil thompson.jpg

Phil Thompson skrev kontrakt med Liverpool som 17 åring og allerede året etter, i 1972/1973-sesongen var Phil delaktig da Liverpool vant både ligaen og UEFA-cupen. Sesongen etter tok han over plassen til Larry Lloyd permanent i Liverpool, og dannet et fantastisk midtstopperpar sammen med den legendariske Emlyn Hughes.

 

Mr. Thompson var med gjennom hele perioden som man gjerne kaller gullæraen til Liverpool. Han har hentet hjem alt av sølvtøy, fra ligamesterskap, til FA-cup og europeiske trofeer. Han bekledte også kapteinsbindet fra 1979, til Graeme Souness tok over i 1981, og kan notere seg for 42 landskamper for England.

DAVID FAIRCLOUGH

_96045581_fairclough_getty.jpg

Mange av oss minnes med glede rødtoppen som kom fra eget juniorsystem og som snart fikk kallenavnet Supersub.    
63 åringen David Fairclough er født og oppvokst i Liverpool og spilte seg via klubbens U18 lag inn i A-stallen. Spissen debuterte i 1975 og kunne notere seg for for 7 mål på 14 kamper, i en sesong som la grunnlaget for kallenavnet Supersub, i 9 av kampene kom han inn som reserve. Det hører også med til historien at klubben vant både serien og UEFA cupen den sesongen.


Da Fairclough debuterte i 1975 så var det på et lag med store profiler som Ray Clemence (RIP) Phil Neal, John Toshack, Ian Callaghan, Terry McDermott og Kevin Keegan for å nevne noen. Og gjennom årene i rødt skulle han også spille sammen med andre store profiler og legender som var med og farget England og Europa rødt!


I 1977 kom kanskje Faircloughs mest berømte mål da Liverpool måtte score to mål mot  St. Etienne i Europacupen for å gå videre. 20 minutter før slutt kom Fairclough inn på banen, og etter seks minutter satte han ballen i mål foran «The Kop». TV-kommentatoren Gerald Sinstadt utbrøt: «Supersub strikes again».

John Aldridge

aldridge.jpg

Det er en svært hyggelig fyr som tar turen til Liverpoolfestivalen i august. Aldo har masse historier på lager og ser ut til å trives svært godt sammen med supporterne. Han fikk tre og en halv sesong i Liverpool-trøya men står likevel igjen som en av de aller beste og mest effektive spissene vi har hatt. 104 kamper og 64 mål sier det meste, i tillegg så er han født og oppvokst i Liverpool. Sånn blir du legende!

John «Aldo» Aldridge ble hentet inn til klubben midt i 1986/87 sesongen for å erstatte Ian Rush. For å legge minst mulig press på Aldo så valgte manager Kenny Dalglish å gi han drakt nummer 8 i stedet for Rush` sin tidligere drakt, nummer 9. Den første hele sesongen bøttet han inn hele 29 mål på 45 kamper og fulgte opp neste sesong med hele 31 mål.

 

Aldo er født og oppvokst i Liverpool men har representert Irland på fotballbanen. Bestemoren var irsk og da Aldo ble forespurt om å spille for Irland så takket han ja. Det ble 69 landskamper og 19 mål før hans siste landskamp i oktober 1995. Aldo avsluttet fotballkarrieren i «Liverpool» klubben Tranmere og var manager for samme klubb i perioden 1995 – 2001.